Tourspel: Alleen punten voor klassementen

| 26-07-2019

De negentiende etappe in de Tour de France is vrijdag gedurende de rit afgebroken. De organisatie van de Ronde van Frankrijk heeft besloten om geen dagwinnaar uit te roepen, waardoor er ook in het Sportief Zwolle Tourspel geen punten zijn toegekend voor de uitslag van de rit. Wel zijn de punten voor de truien doorgevoerd.

De renners zaten in de afdaling van de Col d'Iseran, toen duidelijk werd dat er enkele kilometers verderop noodweer was ontstaan. Een deel van het parcours was daardoor spekglad geworden, terwijl het ijswater over delen van de weg stroomde. Daarnaast ontstonden er modderstromen, waardoor de route niet meer begaanbaar was. Op 25 kilometer van de meet werden de renners stopgezet.

De organisatie van de Tour de France besloot om de verschillen op de top van de Col d'Iseran aan te houden voor het algemeen klassement. Daardoor is Egan Bernal de nieuwe drager van de gele trui. In het Sportief Zwolle Tourspel is er zodoende geen daguitslag opgenomen. Ook zijn er geen punten voor een meest strijdlustige renner. De leiders in de verschillende klassementen kregen wel punten. Het gaat om Egan Bernal (algemeen- en jongerenklassement), Peter Sagan (puntenklassement) en Romain Bardet (bergklassement).

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws