Tour: Rick Mensink meldt zich in top tien

| 12-07-2016

De uitslag van de tiende etappe in de Tour de France heeft zeer goed uitgepakt voor Rick Mensink. De Zwolse wielrenner neemt deel aan het Sportief Zwolle Tourspel 2016 en verzamelde met zijn ploeg dinsdag maar liefst 133 punten, waardoor hij in het klassement van het spel is gestegen van de 25ste naar de negende plaats. Mensink scoorde prima met ritwinnaar Michael Matthews, maar ook met onder meer Peter Sagan en Greg van Avermaet. Ploegleider Henry Dijkman is nog altijd de koploper.

De Australiër Michael Matthews reed dinsdag bijna de gehele etappe in de aanval en won in Revel uiteindelijk zijn eerste Touretappe. Hij klopte Peter Sagan in de sprint, de Noor Edvald Boasson-Hagen eindigde als derde. Het peloton, aangevoerd door de ploeggenoten van geletruidrager Chris Froome, kwam een kleine tien minuten later over de streep. Na de beklimming van de Port d'Envalira (eerste categorie) ontstond er een kopgroep van vijftien man, met niet de minste renners. Onder meer wereldkampioen Peter Sagan, Vincenzo Nibali en Greg van Avermaet sprongen weg uit het peloton. In totaal wonnen negen van de vijftien renners ooit een Touretappe.

Op zo'n 25 kilometer van de streep werd de grote kopgroep uit elkaar getrokken. Matthews, Luke Durbridge en Daryl Impey (alle drie Orica-BikeExchange) Sagan, Boasson-Hagen, Van Avermaet en Samuel Dumoulin reden weg bij de anderen. Op een colletje van de derde categorie, zeven kilometer voor de finishlijn in Revel moest Durbridge lossen. In de afdaling probeerde Boasson-Hagen weg te rijden, maar Sagan bleef in het wiel van de Noor. Ook twee (schijn)aanvallen van Impey werden door de wereldkampioen gepareerd.

Wielrennen, Tourspel, Rick Mensink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws