Tour: Peter Sagan toont zijn grote waarde

| 03-07-2017

Peter Sagan, de duurste en tevens populairste renner in het Sportief Zwolle Tourspel 2017, heeft maandag de derde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De wereldkampioen deed dat met groot vertoon van macht. Terwijl hij de sprint al had ingezet, schoot Sagan met zijn voet uit het klikpedaal. Hij klikte vervolgens zijn schoen weer vast, zette opnieuw aan en klopte Michael Matthews en Daniel Martin alsnog.

Direct nadat Tour-directeur Chistian Prudhomme de koers had vrijgegeven, probeerde een handjevol renners weg te komen. Die poging, met onder meer Dylan van Baarle (Cannondale), mislukte, maar even later slaagden Nils Politt (Katusha), Romain Hardy (Fortuneo) en Adam Hansen (Lotto-Soudal) er wel in weg te komen. Nathan Brown (Cannondale), Frederik Backaert (Wanty) en Romain Sicard (Direct Energie) sloten zich bij het trio aan. Het zestal kreeg een maximale voorsprong van bijna vier minuten op het peloton. Brown en Politt pakten elk een punt op de eerste twee beklimmingen van de vierde categorie. Met zijn tweeën kozen ze in aanloop naar de Côte d'Eschdor (derde categorie) het hazenpad. Daar kon de Duitser Politt zijn Amerikaanse medevluchter niet meer volgen. De twee lieten zich daarna terugzakken naar de andere vier vluchters.

Niet lang na die samensmelting sloten Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Lilian Calmejane (Direct Energie) en Pierre-Louis Périchon (Fortuneo) zich bij de zes man aan. Zij reden zo hard door dat alleen Hardy kon volgen; de andere vijf zakten terug in het peloton. Calmejane bleef als laatste over van het kwartet koplopers, maar ook hij werd ingerekend door het jagende peloton, waar Laurens ten Dam tientallen kilometers lang op kop reed. Aan de voet van de slotklim was het peloton weer bijeen, waarna Sagan zich oppermachtig toonde.

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws