Tour: Parijs nog ver voor Jasper Keulemans

| 15-07-2012

Met nog één week te gaan is Jasper Keulemans de trotse koploper in het Rabo Tourspel van Sportief Zwolle. De Zwollenaar heeft inmiddels een voorsprong van maar liefst 73 punten op nummer twee Kees Langerak. Toch denkt Jasper, zelf actief wielrenner bij Hanzerenners Zwolle, nog niet aan de eindzege. Parijs is immers nog ver!

Als groot wielerliefhebber volgt Jasper Keulemans de Tour de France elke dag op de voet. “Meestal ga ik eerst ‘s ochtends nog even fietsen, zodat ik ‘s middags lekker voor de buis de Tour kan kijken”, vertelt Jasper. “Ik volg het Tourspel door elke avond even te kijken op de site om te kijken op welke plek ik sta. Nu ik bovenaan sta houd ik ook mijn concurrenten in de gaten. Ik kijk nu al met welke renners zij eventueel nog meer punten kunnen pakken”, aldus de koploper, die vooral dankzij geletruidrager Bradley Wiggins en groenetruidrager Peter Sagan zeer succesvol is.

Naast Wiggins en Sagan doen ook Matthew Goss, André Greipel en Cadel Evans het zeer goed voor Jasper. “Ik denk dat ik in de laatste week nog met een aantal renners veel punten kan pakken. Met Wiggins, Evans en Tejay van Garderen heb ik nog drie sterke mannen voor de lange tijdrit en die kunnen ook veel punten voor me pakken in de bergetappes”, hoopt de Hanzerenner, die ook weet dat Parijs nog ver is. “Het zal lastig worden om de koppositie vast te houden. Er zijn immers al drie renners uit mijn ploeg afgestapt. Maar gelukkig pakken mijn overige negen renners nog voldoende punten.”

Wielrennen, Tourspel, Hanzerenners Zwolle, Jasper Keulemans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws