Tour: Massasprint zorgt voor veel tumult

| 04-07-2017

Ted Rooyackers is na de vierde etappe van de Tour de France de nieuwe koploper in het Sportief Zwolle Tourspel 2017. Mede dankzij de ritzege van Arnaud Démare steeg Rooyackers van de elfde naar de eerste plaats. Wel moet hij het in het restant van het spel stellen zonder Peter Sagan, die door de Tour-organisatie uit de Ronde van Frankrijk is gehaald. De jury bestraft Sagan voor de duw die hij in de finale van de vierde etappe uitdeelde aan Mark Cavendish.

Alle 195 renners die maandag waren gefinisht, stapten dinsdag rond het middaguur weer op in Mondorf-les-Bains (Luxemburg). Met slechts één heuveltje van de vierde categorie op de route leek een massasprint bij voorbaat onvermijdelijk. Weinigen hadden daarom zin in een avontuur in de kopgroep. Wanty-renner Guillaume van Keirsbulck demarreerde direct na de start, keek om zich heen, maar zag dat niemand hem volgde. Zo vormde de Belgische Tour-debutant urenlang in zijn eentje de kopgroep van de dag. Het peloton liet de eenzame fietser zijn gang gaan en gaf hem een maximale voorsprong van dertien minuten, maar toen het peloton in gang werd getrokken verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon.

De finale werd ontsierd door meerdere valpartijen, waardoor onder meer Marcel Kittel en Mark Cavendish kansloos waren voor de ritzege. Peter Sagan leek in de laatste meters een elleboog uit te delen aan Mark Cavendish. De Brit liep daarbij een schouderblessure op. De Fransman Arnaud Démare profiteerde optimaal en schreef de vierde etappe op zijn naam. Vlak voor de laatste kilometer ging Dylan Groenewegen al met een groot aantal renners onderuit. Ook geletruidrager Geraint Thomas viel, maar hij liep geen ernstige schade op.

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws