Tour: Marcel Kittel op eenzame hoogte

| 12-07-2017

In de Tour de France staat er deze dagen geen enkele maat op sprinter Marcel Kittel. De Duitser was woensdag voor de vijfde keer de snelste in een massasprint en bleef daarmee opnieuw Dylan Groenewegen net voor. De Nederlander kwam wel in de buurt van de Duitser, maar het lukte hem niet om te winnen. In het Sportief Zwolle Tourspel 2017 blijft Manfred Hageman de lijstaanvoerder.

Het was voorlopig de laatste sprintetappe, maar tot op het laatste moment leek Maciej Bodnar roet in het eten te gooien. De Pool van Bora-Hansgrohe was de gehele rit vooruit, maar werd op tweehonderd meter van de meet toch nog teruggehaald. Op dat moment waren de sprinters al volop aan het strijden voor de dagzege en die ging wederom naar Marcel Kittel. Dylan Groenewegen koos ditmaal prima positie en zat in het kielzog van zijn Duitse concurrent, maar toch lukte het niet om te winnen. De Nederlander deed alles goed, maar het bleek andermaal dat er op Kittel geen maat staat. Hij is de beste sprinter van deze Tour en niemand anders. De tweede plaats van Groenewegen leverde in het Sportief Zwolle Tourspel 2017 liefst 752 managers wel 32 punten op.

Op de ranglijst van het Sportief Zwolle Tourspel scoorde koploper Manfred Hageman weer veel punten. Hageman beschikt over een sprintploeg en dus was het voor hem weer een gouden dag. De nummer één scoorde rond de elfde etappe 193 punten en liep daarmee verder uit. Nummer twee Frans Verkoulen heeft 63 punten achterstand, nummer drie Hans Lindeboom moet 90 punten zien goed te maken. Het is echter de vraag hoe lang de top drie de komende dagen in stand blijft. Er staan verschillende bergetappes op het programma, waardoor de sprinters amper punten zullen pakken. Het woord is derhalve aan de klimmers.

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws