Tour: Konrad Bronicki nieuwe koploper

| 17-07-2016

Konrad Bronicki is de nieuwe koploper in het Sportief Zwolle Tourspel 2016. De ploegleider verzamelde zondag met de vijftiende etappe van de Tour de France 58 punten en dat was voldoende om Henry Dijkman te passeren. Het verschil tussen beide heren is nu drie punten in het voordeel van Bronicki. Het podium wordt gecompleteerd door Abdelhakim Achatibi. Zijn achterstand op de koploper bedraagt 44 punten.

De vijftiende etappe, een bergrit over zes cols, werd zondag gewonnen door Jarlinson Pantano. De Colombiaan van IAM Cycling bleef in de bergrit de Pool Rafal Majka voor in de sprint. Majka, de initiator van een vroege vluchtgroep van dertig man, mocht zich troosten met de bolletjestrui. In de vluchtgroep van dertig man, die na de top van de eerste berg (Col de Berthiand) vorm kreeg, zaten liefst vier Nederlanders: Tom Dumoulin, Tom-Jelte Slagter, Stef Clement en Dylan van Baarle. Op zeventig kilometer, nog voordat de kopgroep begon aan de beklimming van de Grand Colombier (buitencategorie), gingen Dylan van Baarle en Tom Dumoulin er met z'n tweeën vandoor. Hun aanviel hield niet lang stand, beiden zakten terug naar de grote kopgroep.

Majka kwam weer op kop te zitten en net als bij zijn eerste jump van de dag was het Zakarin die als eerste aansloot. In de afdaling haakten Julian Alaphilippe en Pantano aan. Met ware doodsverachting sneed Alaphilippe de bochten aan in de afdaling. Hij vloog weg bij de anderen maar kreeg de rekening gepresenteerd voor zijn heldenmoed, want hij viel. Wederom kwam Majka alleen op kop, maar het gat met Pantano was niet groot. Na een stuurfout van de Pool in de afdaling kwam de Colombiaan weer langszij. Het bleef daarna spannend tot het eind, want in de acht kilometer lange afdaling tot de meet hielden Sébastien Reichenbach en Alexis Vuillermoz de koplopers in beeld.

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws