Tour: Henri Kikkert grijpt de koppositie

| 02-07-2017

Henri Kikkert is na de tweede etappe van de Tour de France de nieuwe koploper in het Sportief Zwolle Tourspel 2017. Met zijn ‘sprintersploeg’ verzamelde Kikkert zondag maar liefst 231 punten. Negen renners van zijn twaalfkoppige ploeg eindigden in de top tien. De nieuwe koploper in het Tourspel mistte eigenlijk alleen nummer vier Mark Cavendish. Met het gigantische aantal van 241 punten steeg Rutger van Vugt van plek 733 naar de tweede plaats.

In een regenachtige rit, die van start ging in Düsseldorf, vormden vier Tour-debutanten de kopgroep van de dag: Laurent Pichon, Thomas Boudat, Taylor Phinney en Yoann Offredo. Onderweg raapte Phinney de punten op van de twee beklimmingen van de vierde categorie. Hij is maandag de eerste drager van de bolletjestrui. Na de tweede klim, op twintig kilometer van de streep, konden Boudat en Pichon hun medevluchters niet volgen. Phinney en Offredo lieten zich niet zomaar inrekenen, maar een reële kans op de ritzege hadden ze nooit met de sprintersploegen op kop van het peloton. Twee kilometer voor de streep werden de twee vluchters opgeslokt door het peloton.

De massasprint verliep zonder valpartijen. Alle topsprinters mengden zich in de strijd. Met nog honderd meter te gaan reed Sonny Colbrelli op kop, maar lang hield hij dat niet vol. Dylan Groenewegen werd al vroeg afgezet door zijn sprinttrein en kwam in de laatste meters enigszins vast te zitten achter Arnaud Démare en André Greipel, die respectievelijk tweede en derde werden achter een oppermachtige Marcel Kittel. De gele trui van Geraint Thomas kwam niet in gevaar.

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws