Tour: Frans Verkoulen wint Tourspel 2017

| 23-07-2017

Frans Verkoulen is winnaar geworden van het Sportief Zwolle Tourspel 2017. De laatste etappe, die op imposante wijze werd gewonnen door Dylan Groenewegen, leverde hem liefst 119 punten op en daarmee eindigde hij ruim honderd punten voor zijn concurrenten. Verkoulen won daarmee een gloednieuwe retro stadsfiets. Het podium werd gecompleteerd door nummer twee Ilse Roeland en Leon Pereboom.

De laatste etappe eindigde traditiegetrouw in een sprint op de Champs-Élysées en daar ging een Nederlander als eerste over de streep. Dylan Groenewegen zat vanaf anderhalve kilometer voorin het peloton en bekroonde die positie met de overwinning. Vanaf een meter of driehonderd ging hij aan en uiteindelijk bleef hij André Greipel en Edvald Boasson Hagen nipt voor. Klassementsleider Chris Froome bemoeide zich zondag nergens meer mee en reed vooral rond voor champagne, foto's en een boel lachen. Froome won de Tour de France, terwijl Rigoberto Uran en Romain Bardet respectievelijk als tweede en derde eindigden. De groene trui was een prooi voor Michael Matthews en de bolletjestrui ging naar Warren Barguil. Simon Yates won de witte trui.

In het Sportief Zwolle Tourspel 2017 ging de eindoverwinning naar Frans Verkoulen. Hij nam na de vijftiende etappe het stokje over van Manfred Hageman en werd niet meer van de troon gestoten. Zijn meest waardevolle renners waren Chris Froome (405 punten), Marcel Kittel (296 punten) en Michael Matthews (285 punten). De strijd om plaats twee werd gewonnen door Ilse Roeland. De nummers drie en vier, Leon Pereboom en Maaike Korsten, beschikten wel over Dylan Groenewegen, maar kwamen tekort om Roeland te verdrijven. Als nummer drie won Pereboom een waardebon van FuturumShop, ter waarde van 100 euro. Hageman maakte de top vijf compleet.

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws