Tour: Frans Verkoulen nieuwe koploper

| 16-07-2017

Frans Verkoulen heeft zondag de koppositie in het Sportief Zwolle Tourspel 2017 overgenomen. De vijftiende etappe, die op fenomenale wijze werd gewonnen door Bauke Mollema, leverde Verkoulen vijftig punten op en daarmee verdrong hij Manfred Hageman naar plaats twee. In het algemeen klassement van de Tour de France waren er amper wijzigingen, al had Chris Froome het nog wel even lastig.

De drager van de leiderstrui moest alle zeilen bijzetten om zondag geen tijd te verliezen. Na een coupe van AG2R moest Froome even passen en daardoor begon hij een broodnodige achtervolging. De Brit kreeg vervolgens ook nog te kampen met een lekke band, waardoor zijn concurrenten bloed roken. Uiteindelijk lukte het niet om Froome op achterstand te rijden en dus veranderde er weinig. De rit werd vervolgens op een schitterende manier gewonnen door Bauke Mollema. De Nederlander besloot er op 27 kilometer van de meet vandoor te gaan en die ontsnapping was beslissend. Mollema kwam solo over de meet en zorgde daarmee voor de eerste Nederlandse zege van deze Tour de France.

In het Sportief Zwolle Tourspel 2017 zorgde de vijftiende etappe voor een grote verandering. Manfred Hageman was dagenlang de lijstaanvoerder, maar moet nu zijn meerdere erkennen in Frans Verkoulen. Hij is de nieuwe koploper en heeft 22 punten voorsprong op Hageman. De nummers drie en vier, Leon Pereboom en Maaike Korsten, staan allebei op 67 achterstand van de nummer één.

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws