‘Tour de Countus’ levert 2.500 euro op

| 17-09-2011

Countus MKB Zwolle heeft vrijdag 2.500 euro voor het goede doel opgehaald. Onder leiding van voormalig profrenner Henk Lubberding hebben de adviseurs en klanten van Countus een wielertocht over de Lemelerberg en door het Sallandse achterland gemaakt. Om met elkaar even lekker in beweging te zijn, om gezond te netwerken, maar vooral ook ten bate van het goede doel, namelijk Tegenkracht; stichting Kanker en Sport.

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. Sport heeft immers een positief effect op het herstelvermogen. Daarnaast geeft het afleiding in moeilijke, zware tijden en het is nog leuk ook. In de huidige nazorg van kankerpatiënten is sport vooralsnog niet structureel ingebed en daarom biedt Tegenkracht kankerpatiënten het Sportplan Tegenkracht.

Aan ‘Tour de Countus’ deden vrijdag zo’n vijftig deelnemers mee. Na een gezamenlijke lunch en wielerclinic van Henk Lubberding, werd er een rondje van zestig kilometer door Salland gefietst. Aansluitend volgde een netwerkpasta, waarbij ook gul werd gegeven aan het goede doel. De deelnemers doneerden liefst 1.250 euro aan Tegenkracht, waarna Countus dit bedrag verdubbelde. De cheque werd uiteraard graag in ontvangst genomen door de stichting.

Fietsen, Stichting Tegenkracht, Tour de Countus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws