Tour de Countus goed voor 1.700 euro

| 26-09-2015

De vijfde Tour de Countus heeft vrijdag 1.700 euro opgeleverd voor Tegenkracht, de stichting die kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding biedt om zo sterk mogelijk een operatie, chemo en/of bestraling in te gaan. Het bedrag werd na afloop van de fietstocht in de vorm van een cheque door Paul Berends (directeur MKB Countus) overhandigd aan Peter Smeets (voorzitter Tegenkracht).

De Tour de Countus werd voorafgegaan door een gezamenlijke lunch, waarna Peter Smeets meer vertelde over Tegenkracht. “Kijkend naar de sportwens van de patiënt, ontwikkelt de stichting een sportplan op maat, een sportmedisch begeleidingstraject van zes maanden. Met deze begeleiding biedt Tegenkracht vele patiënten naast fysieke kracht ook afleiding en motivatie, oftewel een positieve bijdrage aan deze ziekte met vaak verstrekkende gevolgen. Zo heeft de stichting de afgelopen jaren inmiddels al 1.200 patiënten mogen helpen”, aldus Smeets, die zeer dankbaar was voor de 1.700 euro die door de deelnemers in de fietshelm was gedeponeerd.

Rond de klok van 13.30 uur werd het startsein gegeven voor de fietstocht. Samen met relaties werd in groepen een toertocht van zo’n 80 kilometer gemaakt via Countus Ommen en Countus Staphorst. De nodige energievoorraad werd tussendoor aangevuld met culinaire stops bij Het Vergulde Ros en Restaurant Stien. De deelnemers gingen ondanks de sportieve prestatie dit jaar niet lichter naar huis.

Wielrennen, Stichting Tegenkracht, Tour de Countus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws