Tour: Aru houdt stand in spektakelstuk

| 14-07-2017

De dertiende etappe in de Tour de France heeft vrijdag volop spektakel gebracht. De renners reden een rit over 101 kilometer, waarin drie flinke bergen bedwongen moesten worden. Berggeit Warren Barguil, in het Sportief Zwolle Tourspel 2017 gekozen door 37 ploegleiders, won de etappe en bleef daarmee Nairo Quintana en Alberto Contador net voor. Fabio Aru behield zijn leidende positie.

Het was vanaf de eerste trap een waar spektakel. Door de korte etappe was het direct vuurwerk en vooral Mikel Landa deed vele monden doen openvallen. De teamgenoot van Chris Froome koos vrijdag voor zijn eigen pad en trok met veel enthousiasme ten aanval. Samen met zijn medevluchters pakte hij een maximale voorsprong van drie minuten, waardoor hij even op het geel leek af te stevenen. De stunt werd echter niet gecompleteerd, want in de laatste beklimming plus afdaling kwamen de achtervolgers nog een stuk dichterbij. Uiteindelijk kwam het winnende groepje met twee minuten voorsprong over de streep, waardoor Aru de leider bleef. Mikel Landa heeft zich echter wel omhoog gewerkt, want hij bezet nu een vijfde positie.

In het Sportief Zwolle Tourspel 2017 blijft Manfred Hageman de lijstaanvoerder. Hij zag wederom zijn voorsprong wel slinken, aangezien Frans Verkoulen punten sprokkelde met Chris Froome. Leon Pereboom is de nieuwe nummer drie, hij verdrong Hans Lindeboom naar een uiteindelijke vijfde positie. Zaterdag staat er een rustigere etappe op het programma. Het peloton krijgt dan 181,5 kilometer voor haar kiezen, waarin 'slechts' twee heuvels van de derde categorie wachten.

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws