'Topweekend' voor Christien Nieuwenhuis

| 24-01-2017

Christien Nieuwenhuis heeft afgelopen weekend wederom de nodige nationale titels in de wacht gesleept. De zwemster van Swol 1894 deed mee aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in Maastricht en won in totaal vijf gouden medailles. Daarbij zwom zij vijf Nederlandse records, een Europees record en pakte ze ook nog twee zilveren medailles. In totaal won Swol vijf keer goud, drie keer zilver en vijf keer brons.

© Francin Hoefmans
© Francin Hoefmans

Nieuwenhuis, uitkomend in de categorie 65+, won Nederlandse titels op de 100 meter rugslag, de 200 meter wisselslag, de 100 meter wisselslag, de 100 meter vlinderslag en de 50 meter vlinderslag. De laatstgenoemde afstand leverde Nieuwenhuis zelfs een nieuw Europees record op. Met haar 35,97 was ze ruim sneller dan de oude tijd, die stond op 36,39. “Hieruit bleek haar enorm goede vorm. Het was een topweekend”, meldt de Zwolse zwemvereniging. Naast het succes van Nieuwenhuis waren er nog meer goede prestaties. Kasper van den Berghe legde bij de heren 40+ beslag op het zilver op de 1500 meter vrije slag en deed dat in een persoonlijk record. Michael van Bekkum (45+) pakte brons op zowel de 100 als de 200 meter schoolslag. Annemarie Vuist deed dat op de 200 meter schoolslag en de 400 meter wisselslag, terwijl Marjan Spoelstra brons won op de 800 meter vrije slag.

Ook succes voor ZV 44
ZV 44, de tweede zwemvereniging in de stad, pakte in Maastricht ook het nodige eremetaal. Peter van Grootheest was oppermachtig op de 1500 meter vrije slag en won in een prachttijd van 19.12,66. Geert-Jan Vos zwom op diezelfde afstand naar zilver, terwijl Edward van Dootingh vierde werd. Michiel Jorink kwam op vrijdag in actie en zwom op de 100 meter vrije slag een persoonlijk record. Zijn 54,38 was goed voor een bronzen plak, terwijl hij later op de dag ook meedeed aan de 4x200 meter vrije slag estafette. Samen met Van Dootingh, Van Grootheest en Vos kwam hij tot een zilveren medaille. Rianne van Vegchelen, de enige dame van het team, startte op liefst zeven afstanden en was goed voor een zilveren en een bronzen medaille.

Swol 1894, Zwemmen, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Peter van Grootheest, Edward van Dootingh, Michiel Jorink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws