Topvolleybal Zwolle zegeviert in cruciaal duel

| 03-02-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle heeft zaterdag de cruciale thuiswedstrijd tegen Vallei Volleybal Prins met 3-1 (25-20, 25-22, 23-25 en 25-16) gewonnen. In het eigen Landstede Sportcentrum moest de Zwolse formatie alleen de derde set aan de tegenstander laten, waardoor het volle pond in Zwolle bleef. Topvolleybal Zwolle staat nu op een veilige zevende plaats.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was 'do or die' voor Topvolleybal Zwolle, dat moest winnen om uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving en de bijbehorende plaats in de kampioenspoule om te strijden voor het landskampioenschap. Die boodschap bleek te zijn aangekomen, want de Zwolse ploeg was vanaf het eerste moment de betere. De eerste set leverde een 25-20 zege op, waarna de tweede set met 25-22 werd gewonnen. In de derde set kwam er met 23-25 even een kink in de kabel, maar dat werd snel weer rechtgezet. Topvolleybal Zwolle was in de vierde set weer oppermachtig, won met 25-16 en deed daarmee wat het moest doen: winnen en ook nog eens met het maximale aantal punten. Rechtstreekse handhaving is weer binnen handbereik.

Libero Tobias Edskes was na afloop uitermate opgelucht. “Heerlijk dit toch, wat gaaf”, begint hij. “Super veel publiek, alles erop en eraan. We winnen de eerste twee sets, verliezen daarna de derde, maar gaan er in de vierde vol overheen. Beter kan niet. Zo fijn, zo'n opluchting. We hebben er twee weken naar toe geleefd en we hebben het gedaan.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Topvolleybal Zwolle, Tobias Edskes

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws