Topvolleybal Zwolle weer setloos onderuit

| 25-10-2017

Coniche Topvolleybal Zwolle heeft woensdagavond de uitwedstrijd bij Zaanstad met 3-0 verloren. De Zwollenaren kwamen in alle drie de sets tot om en nabij de twintig punten, maar moesten toch iedere keer het hoofd buigen voor de thuisploeg. Door 28-26, 25-23 en 25-18 keerde Topvolleybal Zwolle zonder punten terug naar huis. “Ik vind dat Zaanstad op recht heel goed heeft gespeeld”, concludeert speler Jonas Mulder.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

De eerste set kon beide kanten op vallen. Topvolleybal Zwolle speelde niet groots, maar bleef toch lang in het spoor van Zaanstad. Op 16-19 leken de Zwollenaren zelfs in aanmerking te komen voor setwinst, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Op 25-24 kreeg Zaanstad een setpoint en op 27-26 werd het pleit beslecht: 1-0. De tweede set ging ook gelijk op, maar het lukte Zwolle niet om het verschil te maken. Een 17-20 tussenstand werd 23-22 voor Zaanstad en uiteindelijk ging de set met 25-23 naar de thuisploeg. In de derde set lukte het Zwolle niet meer om de rug te rechten en zodoende ging ook de laatste set verloren: 25-18 en 3-0.

Speler/trainer Thijs van Noorden baalde van de nederlaag. “Het was teleurstellend, want het was niet nodig. Er valt niets af te dingen op de prestatie van Zaanstad, want die hebben het goed gespeeld. Elke bal die boven het net komt, slaan ze er gewoon in en daar krijg je op een gegeven moment energie van. Als wij die ruimte laten door te weinig servedruk te geven en te weinig met diezelfde overtuiging te spelen, dan krijg je het heel zwaar. Weer een leerzame wedstrijd, maar wel zuur dat we hier geen punten konden pakken.”

Volleybal, Thijs van Noorden, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws