Topvolleybal Zwolle verliest van Dynamo

| 12-12-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle heeft woensdagavond in het Landstede Sportcentrum niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Draisma Dynamo. De Zwollenaren kwamen geen moment in de buurt van setwinst en verloren na iets meer dan een uur volleyballen met 0-3 (19-25, 16-25 en 18-25).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het is inderdaad een nederlaag in de lijn der verwachting”, reageert coach Gerard van Vliet, die zag dat de opponent uit Apeldoorn op volle oorlogssterkte aantrad in Zwolle. “Zij waren weer compleet, dus wij wisten dat wij voor maximale servicedruk moesten zorgen. Wij namen wat dat betreft veel risico. Daarnaast hadden wij zelf, met name in de beginfase, moeite om de service van Dynamo onder controle te krijgen.” Topvolleybal Zwolle keek in de openingsset dan ook snel tegen een grote achterstand aan. “Klopt, al knokten wij ons in de eerste set nog wel heel knap terug”, stelt Van Vliet.

De Zwollenaren kwamen weliswaar beter in de wedstrijd, toch bleef de Zwolse teller in de eerste set steken bij negentien: 19-25. “Vervolgens namen wij dat goede ritme wel mee naar de tweede set en konden wij ook lang in het spoor blijven van Dynamo. Maar halverwege de set maakte Dynamo een serie van zes punten op rij en dan weet je dat het lastig wordt. Zij maken immers niet heel veel fouten”, aldus Gerard van Vliet, die de tweede set met 16-25 verloren zag gaan en vervolgens Jelle Hilarius naar de kant haalde. Logischerwijs met het oog op de belangrijke confrontatie van komende zaterdag tegen directe concurrent VoCASA. “Wij hebben hier en daar preventief gewisseld, maar in de derde set nog vrij aardig gespeeld.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws