Topvolleybal Zwolle verder zonder Ringenaldus

| 27-11-2018

Niels Ringenaldus is niet langer speler van Coníche Topvolleybal Zwolle. De spelverdeler wordt fulltime jeugdtrainer bij een provinciale bond in Duitsland en vertrekt daarom uit Nederland. “De keuze was simpel, maar ik moest na mijn laatste wedstrijd wel even slikken”, vertelt hij.

Ringenaldus speelde eerder onder andere voor Landstede Volleybal, SSS en Rivo Rijssen en keerde afgelopen zomer terug in Zwolle. Na een paar maanden komt er echter alweer een einde aan de samenwerking, omdat Ringenaldus de kans heeft gekregen om fulltime trainer te worden. In het Duitse Schwering krijgt hij regionale selecties onder 16 en onder 18 onder zijn hoede. “Dat is een droomkans en die kon ik niet laten liggen”, legt de spelverdeler uit. “Mijn schoonmoeder had de vacature gezien en rond de herfstvakantie kwam dat toevalligerwijs ter sprake. Ik heb daarna contact gezocht met een Nederlandse trainer die daar al werkt en binnen anderhalve week had ik het contract getekend. Het ging heel snel.”

Ringenaldus was in Nederland ook al werkzaam als trainer, maar om dat fulltime te doen moest hij meerdere teams coachen. “In Nederland is het lastig, daarom is dit een mooie kans. Toch was het zaterdag, toen ik mijn laatste wedstrijd speelde, wel even lastig. Ik had er meer moeite mee dan gedacht”, lacht de volleyballer, die al zijn werkzaamheden in Nederland neer moest leggen. “Op dit moment ben ik nog in het land, want ik moet mijn werkzaamheden afronden. Op 1 december ga ik definitief naar Duitsland, om intrek te nemen in mijn hotelkamertje.”

Lijfsbehoud
De vertrekker hoopt dat Topvolleybal Zwolle het in het restant van de competitie voor elkaar krijgt om in de eredivisie te blijven. Op dit moment staat de ploeg op een negende plaats. “Ze verliezen een bak aan ervaring en het is natuurlijk de vraag hoe dat wordt opgepakt. Ik hoop dat ze erin blijven. Als ze dan de groep bij elkaar houden, kunnen ze doorbouwen aan een betere selectie voor het volgende seizoen.”

Volleybal, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws