Topvolleybal Zwolle strikt Schoonhoven

| 15-05-2017

Reinold Schoonhoven voegt zich aankomend seizoen definitief bij Coníche Topvolleybal Zwolle. De 25-jarige passer-loper, die ook als diagonaal uit de voeten kan, komt over van het tweede team van VC Zwolle. Schoonhoven maakte dit seizoen al zijn debuut voor de Zwolse eredivisionist. “Dit is super, ik ben er echt heel erg blij mee”, reageert de volleyballer.

Schoonhoven is geboren in Zwolle, maar woont in Oldebroek en speelt daarom pas twee seizoenen voor VC Zwolle. In de jaren daarvoor kwam hij uit voor Blauw Wit uit Oldebroek, maar uiteindelijk besloot hij toch de stap te maken. “Ik gokte het en wilde kijken hoe ver ik kon komen. Met het tweede zijn we gepromoveerd naar de eerste divisie en dit seizoen zijn we erin gebleven. Spelen in de eredivisie was een stoute droom, maar dit seizoen heb ik toch mijn debuut al gemaakt. Hartstikke tof”, vertelt Schoonhoven, die niet hoefde te twijfelen toen het aanbod kwam. “We hadden al wat gesprekken gehad, dus ik wist al wel een beetje hoe het zat. Als er een plekje vrij zou zijn, wilde ik die graag innemen. Ik heb dus direct ja gezegd.”

Van nature is Schoonhoven een passer-loper, maar bij Topvolleybal Zwolle gaat hij zich vooral richten op een positie als diagonaal. “Er waren dit seizoen wat blessures en daardoor heb ik op die posities al wat setjes meegedaan. Ik zal ook vooral op die positie spelen”, denkt hij. Schoonhoven is na Jonas Mulder de tweede speler die overkomt uit het tweede team. Eerder gaven Jan-Willem het Lam en Tobias Edskes, dit seizoen ook al van de partij, aan te blijven. “Ik ken die jongens al wel goed en dat is hartstikke mooi. Ik ga er alles aan doen om dit te laten slagen. Supergaaf om deze kans te krijgen”, aldus Schoonhoven.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Reinold Schoonhoven

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws