Topvolleybal Zwolle pakt ‘slechts’ een punt

| 09-03-2019

Coníche Topvolleybal Zwolle had zaterdag de uitwedstrijd bij VoCASA in handen, maar ging toch met 3-2 onderuit. In de laatste fase van het duel konden de Zwollenaren hun niveau niet vasthouden, waardoor de thuisploeg met de zege aan de haal ging. “Mixed feelings, maar wel een belangrijk puntje”, vindt diagonaal Jelle Hilarius.

© Jan Burgman Fotografie

Het leek een mooie avond te worden voor Topvolleybal Zwolle, al ging de eerste set nog wel met 25-22 naar VoCASA. Daarna trok de Zwolse ploeg de wedstrijd meer en meer naar zich toe, om via twee keer 14-25 een voorsprong te pakken. “We hebben een tactiek die werkt en jongens die echt scherp zijn. Ook de jongens die van de bank komen, hebben op dit moment een meerwaarde. Dat is hartstikke belangrijk voor het teamgevoel. Toch kunnen we het nog niet volhouden”, weet Hilarius, die daardoor zag dat VoCASA weer in de wedstrijd kwam. De vierde set eindigde in 25-22, waardoor een vijfde set, net als eerder tegen Advisie/SSS, de beslissing moest brengen.

Daarin zakte Topvolleybal Zwolle erdoor en moest het via 15-9 een 3-2 nederlaag slikken. “Dat is hartstikke jammer, want het zat er zeker in. Vooral in de vijfde set viel de servicedruk wat weg, waardoor VoCASA weer de ruimte kreeg. Dat spelen ze dan goed uit”, stelt Hilarius, die denkt dat zijn ploeg nog steeds in de eredivisie kan blijven. De Zwolse ploeg heeft na twee wedstrijden twee punten, terwijl VoCASA en SSS na één wedstrijd drie punten hebben. “We hebben het in eigen hand, maar dan moeten we twee keer met 3-0 of 3-1 winnen. Dat hebben we dit seizoen niet bijster veel gedaan, maar de komende twee weken gaan we er hard voor trainen. Het doek is zeker nog niet gevallen.”

Volleybal, Jelle Hilarius, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws