Topvolleybal Zwolle overleeft matchpoints

| 19-11-2017

Topvolleybal Zwolle heeft zaterdagavond ternauwernood de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. De Zwolse eredivisionist kreeg op bezoek bij Vallei Volleybal Prins vier matchpoints om de oren, maar wist de beslissende vijfde set uiteindelijk toch met 15-17 te winnen. “Het was heel spannend. We hebben er een spektakel van gemaakt en daar ben ik heel content mee”, vertelt coach Gerard van Vliet.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Het ging in de gehele wedstrijd gelijk op. De eerste set was voor Topvolleybal Zwolle, de tweede voor Vallei Volleybal Prins en zo wisselde het elkaar af tot 2-2. De vijfde en laatste set was uitermate spannend. Op 14-11 leek de thuisploeg het voor elkaar te boksen, maar daar stak Topvolleybal Zwolle een stokje voor. “We wisten de service naar ons toe te halen en voerden daarna een dubbele wissel door. Daardoor kwam Jelle Hilarius aan het net en Joshua Lynch aan serve en dichtten we het gat. Daarna werkten we nog een matchpoint weg en op 15-16 haalden we het zelf binnen”, zegt Van Vliet, die daar uitermate blij mee was. “Het ging mooi gelijk op en ik heb goede dingen gezien. Maar als je het er zo uit sleept, dan kun je alleen maar tevreden zijn. Lelijk winnen is ook winnen, haha.”

Door deze zege speelt Topvolleybal Zwolle in de kwartfinale tegen Sliedrecht Sport. Die ploeg versloeg verrassend Draisma Dynamo. “Dat is een heel goede ploeg, anders versla je Dynamo niet. Het ziet er wel interessant uit. Dynamo is uitgeschakeld en Lycurgus en Orion zitten aan de andere kant van het schema. Er is dus zeker iets mogelijk”, zegt Van Vliet over het vervolg van het bekertoernooi.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws