Topvolleybal Zwolle onderuit tegen Taurus

| 13-01-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle heeft zaterdagavond geen punten af kunnen snoepen van concurrent SV Land Taurus. In het Landstede Sportcentrum wisten de Zwollenaren alleen in de tweede set echt een vuist te maken: 1-3 (20-25, 25-23, 14-25 en 18-25). “Beetje balen. Het was een beetje tam van onze kant, heb ik het idee”, zegt Reinold Schoonhoven na afloop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijd leek in eerste instantie een prooi voor Taurus te worden, maar in de tweede set keerde het tij. Topvolleybal Zwolle vocht zich in de wedstrijd, knokte zich naar een 25-23 setzege en was op weg naar een goed resultaat. Toch kon die lijn in de sets drie en vier niet worden doorgetrokken, want via 14-25 en 18-25 ging Topvolleybal Zwolle alsnog met 1-3 onderuit. “Elke keer als we een kans kregen, hadden we wat moeite om echt fel te spelen. Behalve in de tweede set. Het was niet eens zo slecht, maar het lukte gewoon niet meer”, concludeert Schoonhoven.

Door de nederlaag blijft Topvolleybal Zwolle achtste, met evenveel punten als nummer zeven Inter Rijswijk. Die plaats moet bereikt worden om de play-outs te ontlopen. “Ik verwacht dat we nog een paar punten kunnen halen en dat moet genoeg zijn. Vandaag hadden we wel een kans. Ik heb goede hoop”, aldus Reinold Schoonhoven.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Reinold Schoonhoven

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws