Topvolleybal Zwolle onderuit in Kampen

| 05-01-2019

Coníche Topvolleybal Zwolle is er zaterdagavond niet in geslaagd een ticket voor de halve finales van het nationale bekertoernooi in de wacht te slepen. De Zwolse eredivisieploeg ging in Kampen in een kolkende Reflexhal met 3-1 (25-21, 26-24, 23-25 en 25-22) onderuit tegen topdivisionist Zalsman Reflex.

© Jan Burgman Fotografie

“Het zat echt ontzettend dicht bij elkaar. De wedstrijd en zelfs elke set kon beide kanten opvallen, maar jammer genoeg is het kwartje de kant van Reflex opgevallen”, reageert Topvolleybal Zwolle-coach Gerard van Vliet. “Zij maakten denk ik het verschil met hun stabiele aanval, want verder waren beide ploegen volledig gelijkwaardig”, aldus Van Vliet, die ondanks het scoreverloop aan de kant stond te genieten van de ambiance in Kampen. “Dit was een supergave wedstrijd. Je kent elke speler aan de andere kant van het net. We oefenen ook vaak tegen ze. En als het er dan om gaat in zo’n volle hal, dan wil je helemaal graag winnen.”

De streekderby werd uiteindelijk gewonnen door de Kampenaren, die uitzinnig van vreugde waren na het laatste punt. “Deze bekerwedstrijd was gewoon erg boeiend. Aan beide kanten werden heel veel ballen gehaald. En ik vind dat wij goed volleybal hebben gespeeld. Het niveau was prima en mentaal waren wij sterk. Wij knokten ons meerdere malen terug om de set weer spannend te maken”, stelt Gerard van Vliet, die zijn ploeg nu kan gaan voorbereiden op de belangrijke confrontatie van volgende week zaterdag tegen directe concurrent Advisie/SSS. “Ja, dat wordt een zeer belangrijk competitieduel in Barneveld. Hopelijk eindigt die wedstrijd ook in 3-1, maar dan in ons voordeel.”

© Jan Burgman Fotografie
Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws