Topvolleybal Zwolle onderuit bij Talent Team

| 24-11-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle is zaterdag op bezoek bij Talent Team met 3-0 (25-22, 25-13, 30-28) onderuit gegaan. De Zwollenaren kwamen in de eerste en de derde set aardig mee, maar het was te weinig om mee te doen voor meer. “Het moet een keer onze kant op vallen”, vertelt trainer Gerard van Vliet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zwolle deed in de eerste set weinig onder voor de opponent, totdat er een mindere serie opdook. ”We doen eigenlijk lang mee, maar krijgen uiteindelijk een serie punten tegen en dat breekt je dan op. Daardoor loop je achter de feiten aan en verlies je de set”, stelt Van Vliet, die ook de tweede set verloren zag gaan. Topvolleybal Zwolle was het even helemaal kwijt en kwam tot slechts dertien punten. “De energie was niet goed, we deden niet wat we moesten doen en dat kregen we niet meer gekeerd.”

In de derde set herstelden de Zwollenaren zich en leek er zelfs even setwinst in te zitten. Zover kwam het echter niet, want met 30-28 trok Talent Team het volle pond over de streep. “Het was zeker niet kansloos”, vindt Van Vliet. "We zijn er in twee sets heel dichtbij geweest, maar door details en geluk valt het dan de andere kant op. Toch heb ik ons anderhalve set goed zien volleyballen. Ik hou vertrouwen dat we ons blijven ontwikkelen en dat de punten gaan volgen.”

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws