Topvolleybal Zwolle komt net tekort voor zege

| 20-10-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle kwam zaterdag tegen VoCASA dicht bij een overwinning, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een nederlaag. In de vijfde set waren de gasten net iets sterker, waardoor er met 2-3 (25-27, 25-21, 21-25, 25-15 en 13-15) werd verloren. “We hebben gestreden voor wat we waard zijn”, weet coach Gerard van Vliet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Er stonden in het Landstede Sportcentrum twee gelijkwaardige ploegen op de vloer, die de setzeges keurig afwisselden. In de eerste set nam VoCASA constant een voorsprong van een punt of twee en die set ging dan ook naar de gasten. “In de tweede set was het omgekeerd en waren wij de bovenliggende partij. We kwamen snel op voorsprong en gaven het niet meer weg”, vertelt Van Vliet, die zag dat de derde set met 21-25 weer naar VoCASA ging. De vierde set was vervolgens een prooi voor de Zwollenaren, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen.

In die vijfde set ging het tot 13-13 gelijk op, maar daarna maakten twee sterke services een einde aan de wedstrijd. VoCASA kwam via een ace op matchpoint en het daaropvolgende punt werd ook binnengehaald. “Een slopende rally en zij verzilverden het. Je komt zo in de buurt van de overwinning, dan is het even zuur als je het niet haalt. Toch ben ik best tevreden, want dit is waar we op dit moment staan. Morgen kan ik vast leven met een punt”, lacht Van Vliet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws