Topvolleybal Zwolle haalt te weinig bij SSS

| 12-01-2019

Coníche Topvolleybal Zwolle heeft eindelijk weer eens een punt kunnen bijschrijven. De Zwollenaren verloren zaterdag met 3-2 van concurrent Advisie/SSS, pakten daarmee een punt, maar dat was gezien de ranglijst te weinig. “Het worden de play-outs ja”, concludeert trainer Gerard van Vliet.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwolse volleyballers waren al een tijdje zonder positief resultaat (de laatste keer was op 10 november tegen SV Land Taurus) en leek ook in Barneveld genoegen te moeten nemen met een puntloze terugreis. De volleyballers verloren de eerste set met 25-19 en gingen ook in de tweede set onderuit. De spanning was er wel, maar boven de 25 lukte het niet om de zege over de streep te trekken: 29-27. “Dat was zo jammer, we hadden die set echt moeten winnen. We stonden zes punten voor, maar konden het niet vasthouden”, stelt Van Vliet, die zag dat vooral Thijs van Noorden belangrijk was. Hij maakte in het gehele duel liefst negentien punten.

De derde set bracht de ommekeer. Topvolleybal Zwolle en SSS bleven zo ongeveer in evenwicht en kregen allebei de kans om de set te winnen. De Zwollenaren werkten enkele matchpoints weg en op 28-29 maakten ze zelf het benodigde punt. Ook de vierde set werd vervolgens gewonnen (20-25), waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. Daarin was SSS net iets sterker en via 15-13 ging de overwinning naar de thuisploeg. “Dat levert mixed feelings op. Als je 2-0 achter staat en toch een punt pakt, is dat mooi. Maar je verliest ook punten”, zegt Van Vliet.

Topvolleybal Zwolle blijft door die nederlaag hekkensluiter in de eredivisie en legt zich, vier wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie, neer bij een plaats in de play-outs. Nog anderhalve maand en dan gaat de ploeg de belangrijkste fase van het jaar in. Van Vliet: “Dan moeten we er staan, moet alles kloppen en gaan we los. De laatste vier wedstrijden van het seizoen moeten onze beste zijn.”

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws