Topvolleybal Zwolle geeft twee punten weg

| 25-11-2017

Coníche Topvolleybal Zwolle heeft zaterdag tegen hekkensluiter VCV de neerwaartse spiraal niet kunnen doorbreken. Ondanks een 0-2 voorsprong lukte het de Zwolse ploeg niet om drie punten mee naar huis te nemen: 3-2 (19-25, 19-25, 25-22, 25-16 en 15-10). “Een hele zure avond, maar het is wel terecht dat VCV nog heeft gewonnen”, stelt coach Gerard van Vliet.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Er leek voor Topvolleybal Zwolle geen vuiltje aan de lucht. De eerste en tweede set werden op prima wijze over de streep getrokken en dus leek de ploeg zich op te kunnen maken voor een overwinning. Een broodnodige overwinning ook, want Topvolleybal Zwolle zit niet in haar beste periode. “We speelden dit keer heel overtuigend, met veel goede energie en veel oplossend vermogen. In de derde set konden we het alleen niet volhouden. In de nabespreking hoorde je ook dat de energie wat wegvloeide. Het lukte niet meer om een vuist te maken en daar maakte VCV goed gebruik van”, vertelt Van Vliet, die de derde set met 25-22 naar de thuisploeg zag gaan. Ook de vierde en vijfde set werden vervolgens gewonnen door VCV: 25-16 en 15-10.

Voor Topvolleybal Zwolle een vervelende afloop, ook omdat het door de verliespartij afzakte naar een achtste plaats. De vinger moet nog op de zere plek worden gelegd en daarom is de maandagtraining van het programma gehaald. Spoedberaad. “We gaan een goed gesprek voeren, om te kijken waar dit door komt en hoe we een plan voor de toekomst kunnen maken. Misschien moeten we harder trainen, minder hard trainen of aan andere punten werken. Dat gaan we maandag bespreken”, aldus Van Vliet.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws