Topvolleybal Zwolle blijft zonder setverlies

| 14-10-2017

Coníche Topvolleybal Zwolle heeft zaterdag ook haar tweede competitiewedstrijd zonder setverlies afgesloten. Ditmaal was de Zwolse formatie met 0-3 (17-25, 23-25 en 23-25) te sterk voor Inter Rijswijk, waardoor het nog altijd foutloos is. Coach Gerard van Vliet was na de wedstrijd een bijzonder blij man. “Dit is ongekend, ik ben hier echt heel blij mee. We mogen er best even van genieten”, vertelt hij.

© Chris Overkleeft - FotoOverkleeft.nl

Ruim na de wedstrijd genieten de lange mannen van Topvolleybal Zwolle nog altijd na van hun prestatie. De muziek klinkt nog steeds, naar huis gaan is er niet bij. En geef ze eens ongelijk, want de Zwolse ploeg kent een daverende start. Vorige week werd er al met 3-0 gewonnen van Advisie/SSS en ook ditmaal leverde Topvolleybal Zwolle geen enkele set in. De eerste set werd met 17-25 gewonnen en dat gaf Van Vliet al direct een goed gevoel. “We speelden in die set zeer goed. We hielden ons aan het plan, konden dat plan ook goed uitvoeren en deden ons ding. Je ziet dat ploegen niet zo snel meer van ons weglopen en dat is echt mooi. Helaas gingen we in de tweede en derde set wel een beetje mee in het spel van Rijswijk.”

Toch werden ook set twee en drie met winst afgesloten. Rijswijk kwam wel wat meer in het stuk voor, maar had geen antwoord op de sterke passing van de Zwollenaren. Zowel de tweede als de derde set eindigde uiteindelijk in 23-25. “We hebben ons side-out-spelletje echt heel goed op orde. Onze passing is heel sterk en dan is het als tegenstander lastig om gevaarlijk te worden. Ik ben erg tevreden en zie ook veel potentie”, zegt Van Vliet, die al durft te stellen dat zijn team beter is dan vorig jaar. De feiten spreken ook voor zich, aangezien het vorig seizoen nooit lukte om Advisie/SSS en Inter Rijswijk te verslaan. “We zijn in de breedte sterker geworden en iedereen heeft natuurlijk een jaar extra ervaring. Dit ziet er wel goed uit.”

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws