Topvolleybal Zwolle blijft in de eredivisie

| 10-02-2018

Het was ontzettend spannend, maar Coníche Topvolleybal Zwolle heeft zaterdag toch lijfsbehoud in de eredivisie over de streep getrokken. De Zwollenaren verloren zelf met 3-0 bij Advisie/SSS, maar hielden concurrenten Zaanstad en Inter Rijswijk achter zich. “Dit was heel stressvol en de opluchting is enorm”, vertelt coach Gerard van Vliet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse formatie wilde het zo graag zelf afdwingen. De ploeg ging op bezoek bij Advisie/SSS en daar was een zege voldoende om de play-outs te ontlopen. Op die manier lukte het echter niet, want Topvolleybal Zwolle ging in Barneveld met 3-0 (25-20, 25-15 en 30-28) onderuit. “We begonnen nog best wel goed, tot vijftien punten. Daarna slopen er wat onzekerheden in ons spel en konden we niet meer voluit gaan. De spanning stond er vol op en dat zag je ook wel terug”, stelt Van Vliet, die zag dat zijn ploeg in de derde set nog twee setpoints kreeg. “Die set had net zo goed onze kant op kunnen vallen, maar dat gebeurde niet. En tja, dan is het afwachten.”

De Zwolse bank kreeg lucht van de tussenstand bij Inter Rijswijk tegen Taurus, waar de thuisploeg met 2-0 voor stond. Mocht Rijswijk het volle pond pakken, dan zou Topvolleybal Zwolle de play-outs in moeten. Dat gebeurde niet, want Rijswijk gaf de voorsprong uit handen en verloor uiteindelijk met 2-3. Dat puntje was niet voldoende om de Zwollenaren te passeren en zodoende mogen die deelnemen aan de kampioenspoule en strijden om het landskampioenschap. “Weet je, een gevoel van euforie is er eigenlijk niet. We hadden het graag zelf afgemaakt en nu waren we afhankelijk. Maar goed, uiteraard ben ik hier ontzettend blij mee. Tjonge jonge, wat was dit spannend”, aldus Van Vliet.

Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws