Topvolleybal Zwolle beloont zichzelf niet

| 03-11-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle is er zaterdag niet in geslaagd hekkensluiter Advisie/SSS te verslaan. De ploeg van coach Gerard van Vliet nam in het Landstede Sportcentrum een 2-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk toch met 2-3 (25-22, 25-21, 23-25, 22-25 en 7-15). “We vergeten onszelf te belonen”, reageert een teleurgestelde Van Vliet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na twee sets spelen zat Topvolleybal Zwolle op rozen en leek het hard op weg naar een belangrijke overwinning. “Ja, dat mag je wel zeggen. In de eerste twee sets hadden wij ook het betere van het spel, maar vervolgens bleef de beloning uit”, stelt coach Gerard van Vliet, die de derde set nipt met 23-25 naar Advisie/SSS zag gaan. De Zwolse formatie raakte echter niet in paniek en herstelde zich in de vierde set keurig. Topvolleybal Zwolle nam een 22-19 voorsprong en kon de drie punten ruiken. “Tja, toen maakte SSS plots zes punten oprij”, zegt Van Vliet.

De bezoekers pakten daarmee de set (22-25), waardoor er een beslissende vijfde set moest worden gespeeld. “Het verlies van die vierde set was voor ons mentaal een grote tik. Daardoor gingen we tegen onszelf volleyballen. Daarnaast bleven wij te lang hangen in een dubieuze call van de scheidsrechter”, vertelt de realistische coach, die de vijfde set met 7-15 naar de bezoekers zag gaan. “Zeer jammer, want wij konden de drie punten ‘nogal’ gebruiken. Het gevoel dat na afloop overheerst is dan ook dat wij hadden kunnen winnen, maar het niet hebben gedaan. Dat is de harde werkelijkheid.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Waar Coníche Topvolleybal Zwolle de kans had om een directe concurrent op een nederlaag te trakteren, daar verloor het uiteindelijk dus zelf. “We hielden de tegenstander te lang in leven. Meerdere malen hadden we voor de eenvoudige oplossing kunnen kiezen, maar kozen wij voor de moeilijke weg. Daardoor bleven de bezoekers in het spoor, terwijl wij ze juist mentaal moesten knakken”, aldus Van Vliet, die ondanks de domper positief blijft. “De leerpunten van dit duel moeten wij meenemen en vervolgens verder bouwen. Het goede nieuws is dat duidelijk is geworden dat wij goed genoeg zijn om van SSS te winnen. Het is nu alleen zaak om niet twee, maar vijf sets dat niveau vast te houden.”

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Topvolleybal Zwolle, Gerard van Vliet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws