Topvolleybal Zwolle aast op de play-offs

| 06-10-2017

In het eerste jaar van Coníche Topvolleybal Zwolle was er maar één ding belangrijk: in de eredivisie blijven. Met horten en stoten lukte het uiteindelijk keurig om lijfsbehoud te realiseren en werd er zelfs nog meegedaan aan de play-offs. Inmiddels zijn de doelen bijgesteld en kijkt de ploeg omhoog. Een plaats bij de eerste zes is dit seizoen het doel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was één van de redenen waarom Topvolleybal Zwolle het afgelopen seizoen zo lang lastig had. Jelle Hilarius, toch één van de sterkhouders van de ploeg, kampte met fysiek ongemak. Hij had veel last van een enkelblessure, waardoor hij lang niet alle wedstrijden kon spelen. Hilarius is inmiddels terug en fit om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Althans, voor zover hij nog honderd procent fit kan worden. “Die enkelblessure gaat pas over als ik helemaal met volleybal stop. Voor nu gaat het goed en ben ik verder helemaal fit. Ik weet wat ik wel en niet kan doen, dus ik hoop dat ik daar in de wedstrijd rekening mee kan houden”, vertelt de routinier, die zich er wel van bewust is dat zoiets niet altijd lukt. “Als het 24-24 is en ik moet… Tja, dan is het een ander verhaal.”

Hilarius is één van de initiatiefnemers van Topvolleybal Zwolle en nog altijd één van de drijvende krachten achter het team. Het komende seizoen, dat zaterdag start met een thuiswedstrijd tegen Advisie/SSS, staat in het teken van groei. De groep kreeg haar gewenste uitbreiding, want onder meer Nikita Artamonov, Erwin Enter en de Canadees Joshua Lynch voegden zich bij het team. Daarnaast vervult Gerard van Vliet inmiddels een rol als coach. De voorbereiding verliep goed, zo zegt Hilarius. “Met winst en verlies, maar daar zijn we eigenlijk niet mee bezig geweest. We hebben iedere training en wedstrijd aan doelen gewerkt en zijn uiteraard ook met het zelfsturende bezig geweest. De nieuwe jongens pakken dat echt heel erg goed op.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het moet allemaal resulteren in een plaats bij de eerste zes en dus een plaats in de play-offs om het landskampioenschap. Dat toetje werd vorig seizoen ook al bereikt, maar in dat geval kon Topvolleybal Zwolle gebruik maken van het wegvallen van het Talent Team. Op het eerste oog heeft de Zwolse equipe vooral op de positie van spelverdeler vooruitgang geboekt. “Daar hebben we twee nieuwe spelers en die verschillen enorm van stijl. Dat is leuk en goed. Als het een keer met de één niet lukt, dan proberen we het met de ander”, vertelt Hilarius, die zeer positief is gestemd. “Ik denk dat een plaats bij de eerste zes zeker haalbaar is. Een precieze plaats uitspreken, dat willen we niet. Maar de eerste zes mag je wel opschrijven.”

Het volleybaljaar begint zaterdagavond (20.00 uur) met een wedstrijd tegen een concurrent. Ook Advisie/SSS lijkt zich dit seizoen weer te mengen in de strijd om de play-offs en dus kan Zwolle direct aan de bak. “We hebben afgelopen weekend nog tegen ze gespeeld en toen ging het gelijk op, al was dat wel voorbereiding. Toch denk ik dat het zaterdag weer dicht bij elkaar ligt. We hebben in ieder geval heel veel zin om te beginnen en hebben vertrouwen in een goed seizoen”, sluit Hilarius af.

Volleybal, Jelle Hilarius, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws