Topvolleybal heeft geen kans tegen Lycurgus

| 22-12-2018

Coníche Topvolleybal Zwolle is zaterdag op eigen bodem met duidelijke cijfers onderuit gegaan tegen koploper Abiant Lycurgus. De Zwollenaren kwamen in geen één set boven de twintig, waardoor er met 0-3 (11-25, 18-25 en 18-25) werd verloren. Ondanks de nederlaag blikt libero Niek Tijhuis tevreden terug. “Ik heb er absoluut van genoten.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Het is vanaf het eerste moment duidelijk dat Topvolleybal Zwolle weinig kans heeft op een positief resultaat, maar dat is op deze dag van ondergeschikt belang. De wedstrijd staat namelijk in het teken van Tobias Sybesma, de jonge fan die in juli van dit jaar overleed aan de gevolgen van hersenstamkanker. Het levert een goed gevuld Landstede Sportcentrum op en dat resulteert weer in een prima sfeer. De thuisploeg geniet zichtbaar, maar een stunt blijft uit. Lycurgus blijkt gewoonweg een paar maatjes te groot. Zo komt Zwolle in de eerste set tot slechts elf punten en ook in de daaropvolgende sets wordt het verschil snel gemaakt.

De tweede set gaat met 18-25 verloren en ook de derde set levert die eindstand op. Het deert het Zwolse publiek echter niet, want na afloop is de staande ovatie er niet minder om. “Met zoveel mensen, zo'n sfeer, de hele zaal vol. Daar krijg je energie van”, zegt Niek Tijhuis. “Volleyballend hebben we best wel gepresteerd, maar Lycurgus is gewoon een heel goede ploeg. Natuurlijk zitten er verbeterpunten in, maar daar kunnen we weer aan werken.” Door de nederlaag sluit Topvolleybal Zwolle het jaar 2018 af als hekkensluiter van de eredivisie.

© Jan Burgman Fotografie

De reactie van libero Niek Tijhuis .

Volleybal, Landstede Sportcentrum, Topvolleybal Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws