Topsporters in gesprek met Zwolse jeugd

| 23-04-2012

Wielrenster Loes Gunnewijk, de schaatsers Ronald en Michel Mulder en de FC Zwolle-speelsters Nadja Olthuis en Nathalja Nijman gaan dinsdag, in het kader van de Nationale Sportweek, in gesprek met de Zwolse basisschooljeugd. Zo schuift bijvoorbeeld Loes aan bij het kringgesprek op SBO Facet, brengt Michel een bezoek aan Het Festival en De Veerezon en is Nadja dinsdagochtend te vinden bij De Morgenster.

© Annet van Raalten

De sporthelden praten met de kinderen over hun leven als topsporter. Wat hebben ze ervoor gedaan om topsporter te worden en wat hebben ze ervoor moeten laten? Dat zijn vragen die aan de orde komen. Ook staan de Olympische Spelen tijdens de kringgesprekken centraal. De kinderen van nu kunnen immers de sporthelden van 2028 zijn. Met het oog op het Olympisch Plan 2028 staat de Nationale Sportweek in Zwolle de aankomende jaren in het teken van het ‘Olympisch niveau’. Met als thema ‘Zwolle naar Olympisch niveau’ wordt de Nationale Sportweek gebruikt om extra aandacht te genereren voor de gestelde ambities in het Olympisch Plan, en jaarlijks zal steeds een ander motto de revue passeren. Dit jaar is het motto ‘Zwolle ontsteekt het Olympisch Vuur’.

De kringgesprekken op de Zwolse basisscholen worden georganiseerd door SportService Zwolle. Als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid heeft SportService Zwolle vier activiteitenprogramma’s samengesteld voor de Nationale Sportweek, die duurt tot en met zaterdag 28 april. SportService Zwolle wil, net als de afgelopen jaren, ook Zwolle tijdens deze week weer extra in de ban brengen van sport en bewegen.

Ronald Mulder, SportService Zwolle, Loes Gunnewijk, Michel Mulder, Nationale Sportweek, Nadja Olthuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws