Topsport Overijssel organiseert Coach Tour

| 08-12-2013

Topsport Overijssel organiseert vrijdag 13 december in het Centre for Sports & Education (CSE) de ‘Coach Tour’. Naar het concept van het televisieprogramma College Tour mogen tweehonderd sportstudenten van de Landstede Groep, onder leiding van Bert Ebbens, de topcoaches Robert Eenhoorn en Cor van der Geest interviewen. Hier kunnen de sportstudenten uitdagende vragen stellen om zo tot nieuwe inzichten te komen.

De Coach Tour is gebaseerd op het succesvolle NTR-programma College Tour, waarbij honderden studenten, samen met presentator Twan Huys, spraakmakende gasten uit binnen- en buitenland interviewen. Te gast is honkbalcoach Robert Eenhoorn, voormalig tophonkballer en bondscoach van de nationale ploeg, die zowel als speler als coach deelnam aan de Olympische Spelen. Ook Cor van der Geest, judocoach die internationaal succes boekte met zijn zonen Dennis en Elco, stelt zich open voor de tweehonderd nieuwsgierige studenten. Het programma wordt gepresenteerd door Bert Ebbens. Ebbens draagt zelf meerdere onderwerpen aan voor de gesprekken met de studenten. Onder zijn leiding belooft het een interessante en leerzame middag te worden.

Topsport Overijssel is gevestigd in het CSE en adviseert en ondersteunt topsporters en talenten in Overijssel. De organisatie geeft sporters advies over hun sportieve en maatschappelijke carriere en biedt ondersteuning met allerlei faciliteiten en een uitgebreid netwerk. Daarbij is Topsport Overijssel partner binnen het Olympisch Netwerk Overijssel, dat door NOC*NSF in het leven is geroepen. Het CSE, een belangrijke partner van Topsport Overijssel en tevens gastheer van de Coach Tour, verzorgt onderwijs aansluitend op talentontwikkeling en topsport. Dat doet zij door sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen. Bijvoorbeeld over voeding, kracht en mentale aspecten. Het CSE is daarmee uniek in Nederland.

De Coach Tour heeft plaats op vrijdag 13 december tussen 13.00 en 14.15 uur in de Dug Out van het Centre for Sports & Education. Alle sportstudenten zijn persoonlijk uitgenodigd. Aansluitend vindt van 15.00 tot 21.15 het Nationaal Coach Congres plaats in het Landstede Sportcentrum in Zwolle, waar Guus Hiddink één van de gastsprekers is.

CSE, Topsport Overijssel, Coach Tour

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws