Topsport Overijssel blij met workshops

| 04-12-2014

Topsport Overijssel kijkt positief terug op de workshop-avonden voor talentvolle sporters en hun ouders. In samenwerking met het Centre for Sports & Education bood Topsport Overijssel op dinsdag- en woensdagavond twee programma’s aan. Eén programma bestond uit een aanbod voor talentvolle sporters vanaf 15 jaar, het andere programma was speciaal voor de ouders van deze sporttalenten.

Rianne van Strien, psycholoog bij Coach2Score, verzorgde op de dinsdagavond de workshop ‘Help, mijn kind heeft talent!?’. In deze interactieve workshop werden ouders geconfronteerd met de manier waarop zij hun talentvolle kind begeleiden en ondersteunen in hun sportcarrière. ‘Special guest’ was dinsdagavond ex-shorttrackster Margriet de Schutter. Zij gaf zichzelf bloot en vertelde over haar leven als topsporter en over het gat waar zij in viel toen zij stopte met haar topsportcarrière. Daarnaast waren ook de sportdiëtisten Sita Veenstra en Linda Swarte van Adviesbureau Voeding en Sport deze avond aanwezig. Zij gaven voor zowel de ouders als voor de sporters een interessante workshop over sportvoeding. Veenstra benadrukte bij de sporters hoe belangrijk het is om na de training goed te eten en te drinken, om zo optimaal te herstellen. Maaike van Dartel, talentbegeleider van Topsport Overijssel, ging in de workshop ‘Mijn loopbaan als (top)sporter’ vooral in op de fases die sporttalenten doorlopen en wat nodig is om de top te bereiken.

Ook op de woensdagavond stonden er hele gevarieerde workshops op het programma. Tom Brandon, sportarts bij Isala Zwolle, informeerde de ouders over de manier waarop zij hun sportende kind kunnen helpen bij het voorkomen van blessures en oververmoeidheid. Met een paar simpele coördinatieoefeningen werden de ouders actief betrokken en opgewarmd voor de workshop. Fysiotherapeut Mathijs Bouwhuis van FysioPlus Zwolle behandelde hetzelfde onderwerp, alleen dan voor de sporters. Voor de sporters die tijdens of voor belangrijke wedstrijden en trainingen vaak druk ervaren, werd de workshop ‘Omgaan met wedstrijddruk’ aangeboden. Sportpsycholoog VSPN Judith Upmeijer ging in deze persoonlijke workshop in gesprek met de sporters en gaf de sporters inzicht in de relatie tussen teleurstellingen, zelfvertrouwen en motivatie. Een bijzondere workshop was die van Gea en Jos van Beek. De ouders van langebaanschaatsster Lotte van Beek deelden in een kringgesprek hun ervaringen met andere ouders van talentvolle sporters.

CSE, Topsport Overijssel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws