Topper tegen GHBS is prooi voor HC Zwolle

| 25-11-2018

De topper in de eerste klasse tussen HC Zwolle en GHBS is zondag een prooi geworden voor de Zwollenaren. In de eerste fase van de wedstrijd had Zwolse ploeg het knap lastig met haar naaste belager, maar uiteindelijk werd er met 5-3 gewonnen. “Zij kregen kansen, wij ook, en uiteindelijk drukken wij door”, analyseert doelpuntenmaker Jurjan Boiten.

© Annet van Raalten

Na de eerste twintig minuten is het vooral de vraag wanneer GHBS de score nog verder opvoert. De gasten zijn duidelijk beter en komen ook terecht op voorsprong. Het overwicht blijft, totdat de arbitrage een gele kaart uitdeelt aan een speler van GHBS. Die moet tien minuten naar de kant en dan draait alles. In overtal komt Zwolle al snel op gelijke hoogte via een strafcorner van Wilko van Essen en even daarna is Nathan Fouhy goed voor een velddoelpunt: 1-2. “Aan het begin ging het echt wel gelijk op. Daarom is dit ook echt een verdienste van het team”, vindt Boiten, die kort na rust ziet dat GHBS op 2-2 komt.

De Zwollenaren blijven echter prima in de wedstrijd en dan gaat zelfs Boiten scoren. De lange verdediger werkt eerst een rebound van een strafcorner binnen, om daarna toe te zien hoe Pepijn Muller de 4-2 maakt. GHBS komt nog een keer terug in de wedstrijd, maar via Boiten wordt de wedstrijd beslist. Hij wordt vrijgespeeld en maakt kort voor het doel de beslissende 5-3. “Het was de moeilijkste wedstrijd die we tot nu toe hebben gehad. Dat ik scoor, is helemaal speciaal, want dat doe ik niet altijd. Het is heerlijk dat ik nu kan scoren, dat vind ik wel leuk”, grijnst de goalgetter, die duidelijk voor ogen heeft wat hij na de winterstop wil bereiken. HC Zwolle is koploper en dat moet zo blijven. “Kampioen worden en promoveren”, is Boiten duidelijk.

De reactie van Jurjan Boiten

Hockey, HC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws