Topper of niet, SVI wil naar volgende ronde

| 18-11-2016

“Ik kijk al wel met een schuin oog naar de wedstrijd van volgende week tegen Hatto Heim. Dat neemt alleen niet weg dat wij zaterdag gewoon door willen.” Het zijn de woorden van SVI-trainer Joram Hendriks, die het met zijn ploeg in de tweede knock-outronde van de beker opneemt tegen zondag derdeklasser Vaassen. Op sportpark De Siggels wordt zaterdag om 17.00 uur afgetrapt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is natuurlijk enorm verleidelijk om verder te kijken. SVI speelt zaterdag een bekerduel, maar moet volgende week helemaal aan de bak. Dan speelt de Zwolse ploeg namelijk tegen Hatto Heim en dat is de nummer drie van de competitie. Na twee achtereenvolgende nederlagen moet SVI in die wedstrijd laten zien dat het weldegelijk tot de topploegen van 3C behoort. Maar eerst dus die bekerwedstrijd tegen Vaassen, die volgens Hendriks niet vergeten mag worden. Want SVI wil naar de volgende ronde. “Als je tegen een hoofd- of eersteklasser speelt, dan is de kans om door te gaan klein. Maar wij spelen tegen een derdeklasser en dus gaan we het veld in om te winnen en een ronde verder te gaan.”

Toch kan Hendriks het niet laten om zaterdag wat mensen rust te geven. Binnen de selectie kampen enkele spelers met pijntjes en die gaan de wei niet in. Daardoor krijgen anderen de kans om zichzelf te laten zien. “Zo kan Pascal Esmeijer, die over is gekomen vanuit de A’s, weer eens een wedstrijdje spelen. En zo zijn er nog een paar die zich kunnen laten zien. Aan de buitenwereld, maar ook zeker aan mij”, stelt Hendriks, die weinig weet van de aankomende opponent. Ja, de ploeg is hekkensluiter en beschikt over een sterke spits. “Remco Pannekoek, die is sterk en daar spelen ze veel op. Ook weet ik dat zij veel op de counter spelen. Wij kijken echter puur naar onszelf, zoals altijd.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het bekertreffen met Vaassen is voor SVI een opmaat naar de topper tegen Hatto Heim, dat lijkt een goede omschrijving. Want de wil om te winnen is er absoluut, maar toch blijft de daaropvolgende wedstrijd belangrijker. “Wij kunnen het ons niet veroorloven om dit niet serieus te nemen. Dat kun je niet maken tegenover de tegenstander en ook niet tegenover het publiek. Er komen mensen naar SVI en die willen niet zien dat wij er met de pet naar gooien. Wij gaan er voor om door te bekeren!”

Voetbal, SVI, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws