Topfitte Mulder naar PEC: ‘Simpele keuze’

| 08-12-2015

Hardloper Arne Mulder heeft gekozen voor een overstap naar atletiekverenging PEC 1910. De succesvolle Zwollenaar liep de voorbije jaren in het shirt van BB-lopers, maar door een wisseling van trainer is hij inmiddels lid van PEC. Daardoor kan hij volop gebruik maken van de baan. “Soms moest ik wel eens stiekem op de baan trainen. Nu zijn alle belemmeringen verdwenen”, licht Mulder toe.

© Annet van Raalten

Mulder en het blauwe shirtje van BB-lopers, ze waren de laatste jaren onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wedstrijdje hier, wedstrijdje daar, Mulder liep overal vooraan. In het blauw. Maar die tijd is inmiddels geweest. Sinds augustus van dit jaar loopt Mulder onder de vleugels van René Godlieb en daardoor ging hij een apart programma volgen. Dat paste niet meer in het straatje van de BB-lopers. “Dat werd soms wat lastig”, geeft Mulder toe. “Bij de BB-lopers hebben ze een eigen methode en ze willen niet dat leden anders trainen. Ik moest daardoor vaak alleen trainen, omdat ik een ander programma volgde.” Het had een overstap tot gevolg, die sinds kort definitief beklonken is.

De Zwolse hardloper loopt inmiddels aan de Urksteeg. Bij PEC 1910 kan hij veel gebruik maken van de baan en dat was een grote wens. Bij BB-lopers was die mogelijkheid er sporadisch. “Zij kunnen alleen op donderdagochtend of donderdagavond de baan op. Onder mijn nieuwe trainer richt ik mij op de korte afstand en moet ik veel op de baan trainen. Bij de BB-lopers deed ik dat soms stiekem, vroeg ik zelf aan PEC of ik bijvoorbeeld op dinsdag de baan op kon. Nu is dat veel makkelijker”, vertelt Mulder, die zijn blik vooral richt op de 5 kilometer. “Voorlopig wel. Uiteindelijk wil ik de 10 kilometer onder het half uur lopen, maar voor nu ligt de focus op de 5. Ik train nu de hele winter door, neem deel aan wat crosswedstrijden en ga in de zomermaanden bijna alleen maar de baan op. Daarom was het ook een simpele keuze om bij PEC lid te worden.”

De keuze van Mulder heeft het aankomende jaar ook gevolgen voor zijn programma op de weg. Hij doet hoe dan ook niet mee aan de Scania Zwolse Halve Marathon, al gaat hij zich misschien wel melden in de binnenstad. “Ik ga zeker in overleg met René om te kijken of ik mee kan doen aan de 4 Engelse Mijlen. Het is het grootste en mooiste hardloopfeest van Zwolle, dus daar wil ik natuurlijk heel graag bij zijn.” Verder kan het maar zo zijn dat het rond Mulder even rustig blijft. De Berkumloop, de Aalandenloop, ze gaan misschien wel aan hem voorbij. “Dat weet ik nog niet zeker, want vorig jaar paste de Berkumloop wel prima in mijn programma. Maar voor nu is het belangrijk om lekker te kunnen trainen. Ik ben al een tijd zonder blessures en dat wil ik graag zo houden.”

PEC 1910, Hardlopen, BB-lopers, Arne Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws