Tony Kok nieuwe eSporter PEC Zwolle

| 07-06-2018

PEC Zwolle heeft met Tony Kok een nieuwe eSporter aan de club verbonden. De gamer is afkomstig van FC Twente en was afgelopen weekend online de nummer één van de wereld in FIFA 18. Eerder was hij drie jaar op rij Nederlands kampioen. “Ik ben blij met mijn overstap en de kans die ik krijg”, stelt Kok.

© PEC Zwolle Media

De komst van Kok is in nauwe samenwerking met partner Bundled tot stand gekomen. “Van mijn voorganger Bob van Uden en via mijn management Bundled heb ik goede verhalen gehoord over PEC Zwolle eSports. Van mij mag het seizoen ook zo snel mogelijk beginnen, want ik zie ernaar uit deze mooie club te vertegenwoordigen in de eDivisie en bij de vele andere partner-activiteiten”, vertelt de eSporter, die eerder in opspraak kwam toen hij bij PSV onder contract kwam te staan. Na twee dagen werd hij ontslagen vanwege oude tweets over de club.

Commercieel directeur Joost Broerse is blij met de komst van Kok. “Met Tony haalt de club een wereldtopper binnenboord. We gaan dit seizoen een gooi doen naar een top vijf-klassering in de eDivisie en hopen daarnaast ook aanwezig te zijn bij internationale events. Tony heeft afgelopen seizoen bij FC Twente een goede indruk gemaakt en zijn komst biedt ook op de gebieden van betrokkenheid en bereik mooie kansen.” Ook Stefan Vellinga, de tweede eSporter van PEC, blijft betrokken. “Deze ‘PECMAN’ is een jongen uit de stad, die sinds de start van de eSports bij PEC Zwolle betrokken is en het goed doet bij de jeugd”, aldus Broerse.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Joost Broerse

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws