Titel Voorsterslag: ‘Echt een teamprestatie’

| 07-04-2016

Het eerste damesteam van de Zwolse volleybalvereniging Bas Autowas-Voorsterslag wordt op zaterdag 23 april tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in Het Anker gehuldigd. De ploeg van trainer Erik Volkers wist afgelopen zaterdag, drie wedstrijden voor einde van de competitie, de titel al te grijpen in de promotieklasse, maar het feestje laat dus nog even op zich wachten. In de uitwedstrijd in Steenwijk tegen Steevast werden de benodigde drie sets overtuigend binnengehaald.

Het team begon het seizoen met een aantal nieuwe speelsters en een nieuwe trainer in de persoon van Erik Volkers. Volkers kreeg de taak om van de nieuwe selectie, bestaande uit een aantal oudgedienden, speelsters uit het tweede team en jonge speelsters uit de eigen jeugd, een eenheid te maken. “Aan het begin van het seizoen speelden we erg wisselvallig. Desondanks wisten wij onze wedstrijden wel steeds te winnen, op de eerste thuiswedstrijd na dan”, vertelt aanvoerster Wiljanne Pierik, die samen met haar ploeggenoten met name na de jaarwisseling op dreef kwam. “Wij wisten acht wedstrijden op rij te winnen, terwijl onze concurrenten juist de punten lieten liggen. Hierdoor stegen we opeens op de ranglijst en kwam het kampioenschap in zicht.”

De titel kwam niet alleen in zicht, maar werd zelfs daadwerkelijk in de wacht gesleept. “Echt een mooie teamprestatie. Wij zijn kampioen geworden op inzet, fanatisme en vooral ook met heel veel plezier”, aldus Wiljanne Pierik. Op zaterdag 23 april tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zal het team worden gehuldigd. De wedstrijd begint om 17.00 uur in sporthal Het Anker in Westenholte en wordt voorafgegaan door een volleybalclinic, waarin door de trainer en een aantal spelers van het eerste herenteam van Voorsterslag een aantal facetten van het spel wordt uitgelegd. Deze clinic begint om 15.30 uur.

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag, Sporthal Het Anker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws