Timmerman: ‘Triathlon Zwolle is populair’

| 08-04-2014

De vierde editie van de Triathlon Zwolle staat pas in september op de agenda, maar toch raakt het deelnemersveld nu al vol. De achtste- en kwart triatlon zijn inmiddels al helemaal gevuld, terwijl ook de overige categorieën populair zijn. “Het voldoet blijkbaar aan de behoefte”, stelt organisator Joseth Timmerman. “De triatlon is ook uniek voor Zwolle. Het is de enige.”

© Annet van Raalten

Dat de Zwolse triatlon populair is, bleek ook al tijdens de vorige edities. Dit jaar is het deelnemersveld voor de twee individuele afstanden echter sneller vol dan andere jaren. “Dat hadden we al wel een beetje verwacht, omdat het ieder jaar sneller gaat. Maar toch blijft het wel leuk, nu waren we in januari zo goed als vol”, zegt Timmerman. Voor de achtste triatlon is er een lijst van tien wachtenden, terwijl er nog dertig triatleten deel willen nemen aan de kwart triatlon. Ook zij staan op een wachtlijst. Timmerman heeft wel een verklaring voor de grote belangstelling. “De triatlon is gemoedelijk, knus en gezellig. Het parcours loopt door een relatief klein gebied, waardoor het heel kleinschalig is. Dat maakt het voor iedereen leuk.”

De individuele afstanden mogen dan vol zijn, op de andere afstanden is er nog wel plek. Voor de estafette met drie personen is er nog voldoende plaats op zowel de achtste- als de kwart triatlon en ook voor de Start2tri zijn nog plekken beschikbaar. Nog drie belangstellenden kunnen deelnemen. “Bij de Start2tri krijg je vanaf juni drie keer per week een training, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de triatlon. Je krijgt van ervaren triatleten een soort handleiding, waarmee je goed uit de voeten kunt. En je bent zeker van een startbewijs”, legt Timmerman uit. September is nog ver, maar toch zijn de voorbereidingen voor het evenement al in volle gang. “We proberen wat kwaliteitsslagen te maken, waardoor het nog beter wordt. Ik ga nu al uit van een gezellig en geslaagd evenement.”

© Annet van Raalten
Triatlon, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws