Tiller: ‘Het wordt een spectaculaire middag’

| 04-11-2016

Bij de eerste gedachte aan de wedstrijd van zondag beginnen de ogen van J.T. Tiller direct te twinkelen. De guard van Landstede Basketbal speelt zondag met zijn ploeg namelijk de topper tegen het Groningse Donar en daar kijkt hij enorm naar uit. Het is ‘a big game’, zo zegt Tiller zelf. En daar is natuurlijk helemaal niets aan gelogen.

© André Rump

Want het is een regelrechte topper, het duel van zondag tussen Landstede Basketbal en Donar. Beide ploegen stonden vorig seizoen in de finale van de play-offs en zijn in het nieuwe seizoen nog zonder puntenverlies. De eerste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen. Donar deed dat op iets eenvoudigere wijze dan Landstede en dat maakt dat Tiller op zijn hoede is. Hij heeft een hoge pet op van zijn eigen team, maar verwacht ook veel van de opponent. “Donar heeft een heel erg goed team. We hebben wat wedstrijden van Groningen bekeken, zowel nationaal als Europees. Daarin kun je zien dat zij op iedere positie goed zijn. Ik kijk er heel erg naar uit om deze wedstrijd te spelen”, vertelt de guard.

Net als Landstede Basketbal en Donar steekt J.T. Tiller zelf ook in een blakende vorm. Qua tweepunters is er op dit moment niemand in de Dutch Basketball League beter dan hij, de Amerikaan schoot tot dusver 75 procent van zijn pogingen raak. Drie van de vier schoten dus, een bijna duizelingwekkend gemiddelde. “Ik ben heel erg tevreden met hoe het nu gaat”, zegt Tiller dan ook terecht. “Dat percentage is natuurlijk hartstikke mooi. Maar het gaat sowieso wel lekker.” Daarnaast is de guard ook tevreden met hoe het team zich op dit moment presenteert. “Ik moet daar een compliment voor geven. We hebben veel nieuwe jongens, dat was lastig. Maar hoe vaker we trainen en hoe meer wedstrijden we spelen, des te beter het gaat.”

© André Rump

Zondag wacht Donar en dat belooft een spannende pot te worden. Tiller: “Het wordt heel erg zwaar, maar ook leuk. Ik verwacht dat er veel mensen zullen zijn, die voor een lekkere sfeer zorgen. Het wordt een spectaculaire middag, dat is wel zeker.” Het duel tussen Landstede Basketbal en Donar begint zondag om 14.00 uur, plaats van handeling is het Landstede Sportcentrum.

Basketbal, Landstede Basketbal, J.T. Tiller

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws