Tietema mist Ster: ‘Het komt net te vroeg’

| 19-02-2019

Bas Tietema doet zaterdag niet mee aan de 59ste editie van de Craft Ster van Zwolle. De Zwollenaar, die dit seizoen rijdt voor De IJsselstreek, kampte met fysiek ongemak, waardoor hij niet topfit aan de start kan verschijnen. “Ik had kunnen rijden, maar dat was dan niet op de toppen van mijn kunnen geweest”, weet Tietema.

De wielrenner zou in de Ster zijn debuut voor De IJsselstreek maken, maar kon in aanloop naar de openingswedstrijd geen optimale voorbereiding draaien. Iedere keer als hij ging trainen, kreeg hij na een minuut of tien last van felle uitslag op zijn lichaam. “Het was dan alsof er met naaldjes in mijn rug werd geprikt. Die pijn werd op een gegeven moment ondraaglijk, waardoor ik niet kon trainen. Als ik de Ster had gereden, dan was dat op zeventig procent geweest. Het is dan verstandiger om iemand aan de start te zetten die wel volledig fit is”, stelt de Zwollenaar eerlijk.

Inmiddels gaat het wel beter met Tietema, want tijdens een trainingskamp op Mallorca volgde er herstel. “De eerste vier dagen heb ik weinig kunnen doen, maar daarna is het een mooi trainingskamp geworden. Voor iedere training ben ik in de sauna gaan zitten en dat hielp. Ik hoop over twee of drie weken weer in koers te zijn. De Ster komt net te vroeg”, zegt Tietema, die de koers op televisie probeert te volgen. “Misschien dat ik nog één punt meepak, want ik ga liever zelf trainen. Maar ik ga sowieso kijken.”

Wielrennen, Ster van Zwolle, Bas Tietema

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws