Tien Hanzerenners aan start NK veldrijden

| 14-01-2015

Liefst tien Hanzerenners verschijnen aankomende zaterdag aan de start van het 25ste NK veldrijden voor de jeugd. In het Noord-Brabantse Hapert verdedigen Jette de Groot en Miguel van Tintelen hun kampioenstrui en daarnaast dingen ook andere clubgenoten mee om verschillende titels. “De organisatie van deze jubileumeditie is in handen van Stichting Het Snelle Wiel”, zo meldt de Zwolse wielerclub.

In categorie 2, voor meisjes tot en met 10 jaar, verschijnen zaterdag direct twee Zwolse rensters op het parcours. Jette de Groot wil maar wat graag haar titel prolongeren, terwijl ook Loes Nomden in actie komt. Laatstgenoemde ging vorig jaar nog onderuit en was daardoor kansloos voor een goede klassering, maar lijkt ditmaal wel mee te gaan doen met de eersten. Vervolgens is het de beurt aan Brent Nijboer, die bezig is aan zijn eerste seizoen in het veld en hij wordt gevolgd door Miguel van Tintelen. Miguel wist vorig jaar al de kampioenstrui te bemachtigen en heeft ook dit seizoen laten zien dat hij thuishoort op het lijstje met favorieten.

De laatste wedstrijd voor de pauze is het toneel voor de vriendinnen Isa Nomden en Cecilia van Zuthem. Beide dames hebben laten zien dat ze ook in het veld aardig uit de voeten kunnen. “Ook al zijn ze geen favoriet, je weet nooit hoe een koe een haas vangt.” Na de pauze is het vervolgens de beurt aan Marco Veldkamp, Julius de Groot en Jurre Grit, terwijl Samira van Zuthem de laatste Hanzerenner is die in actie komt. “Samira doet er, zoals altijd, alles aan om tot een goede eindklassering te komen. Wij wensen iedereen heel veel succes”, laat de vereniging nog weten.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jurre Grit, Jette de Groot, Miguel van Tintelen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws