‘Thuis kunnen we bovenliggende partij zijn’

| 01-02-2018

“Uit bij Excelsior ’31 kwamen wij er nauwelijks aan te pas, maar thuis kunnen we de bovenliggende partij zijn.“ Het zijn de hoopvolle woorden van Berkum-middenvelder Hoeseb Yakob, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen nummer twee Excelsior ’31. Eerder dit seizoen werd er in Rijssen met 3-1 verloren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum kreeg na een prima start te maken met een dip, waardoor de Zwollenaren afzakten naar de middenmoot van de hoofdklasse B. Afgelopen zaterdag op bezoek bij CSV Apeldoorn toonde de formatie herstel, want daar werd met 1-2 gewonnen. Na 23 minuten kwamen de Zwollenaren op voorsprong door een eigen doelpunt en een kwartier later schoot Mark Bloemendaal de 0-2 binnen. Na een uur spelen kwam CSV terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk trok Berkum de zege over de streep. “We hebben gewonnen en die lijn moeten we doorzetten. Zo simpel is het gewoon”, vindt Yakob.

Tegenstander Excelsior ’31 won de eerste periode, maar daarna raakte de ploeg uit Rijssen de draad een beetje kwijt. In de tweede periode verloor Excelsior vier van de zes duels en daardoor moest het de koppositie afstaan aan SC Genemuiden. Afgelopen weekend lukte het Excelsior wel om te winnen. Op eigen veld werd er, door een doelpunt van Tom Brummelhuis, met 1-0 gewonnen van Urk. “Bij winst kunnen we een mooie stap omhoog zetten”, weet Yakob. De wedstrijd tussen Berkum en Excelsior ’31 begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Carim Mesbah.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws