Thomas: ‘Ik hou van de Nederlandse beker’

| 01-05-2015

Je eerste bekerfinale, twee keer scoren en 5-1 winnen. Dat is niet voor veel voetballers weggelegd, maar voor Ryan Thomas wel. Hij maakte op 20 april van het jaar 2014 twee treffers, waardoor PEC Zwolle de baas was over Ajax. Zondag gaan PEC en de Nieuw-Zeelander opnieuw op voor het winnen van de cup. Ditmaal wacht FC Groningen. “Ik wil de beker nog een keer in mijn handen hebben”, vertelt de buitenspeler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het verhaal Ryan Thomas en de KNVB Beker begon niet op 20 april 2014 in de Rotterdamse Kuip. De inleiding voor het succesverhaal werd namelijk geschreven op woensdagavond 30 oktober 2013, toen PEC het opnam tegen de amateurs van Wilhelmina ’08. In dat thuisduel maakte de Nieuw-Zeelander zijn debuut. Sterker nog, hij bekroonde zijn eerste optreden zelfs met een doelpunt. Het begin van een waar sprookje, waarin alles lijkt te kloppen. “De Nederlandse beker ligt mij wel”, lacht Thomas als het gaat over zijn eerste optreden. “Ik maakte tegen amateurs mijn debuut en vervolgens wonnen we in dat seizoen de beker. Ik hou van het toernooi, want het heeft mij alleen maar goede dingen gebracht.”

Na zijn debuut haalde PEC Zwolle de bekerfinale. De tegenstander, het wedstrijdverloop en de uitslag zijn bij een ieder bekend. Ryan Thomas schreef in dat duel het volgende hoofdstuk in het bekerboek, want hij produceerde twee treffers. “Als ik daar aan terugdenk, dan krijg ik nog iedere keer kippenvel. Het is het tot nu toe het mooiste moment van mijn leven. Voor een club als PEC en een stad als Zwolle is het winnen van de beker helemaal geweldig. En dan ook nog 5-1, het is nog altijd ongelofelijk”, zegt Thomas, die beseft dat de beker het hoogst haalbare is. “Voor PEC Zwolle wel, want wij gaan niet meedoen om de titel. We kunnen dat niet het hele seizoen volhouden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het volgende gedeelte van het bekersprookje wordt aankomende zondag gemaakt. Dan speelt PEC Zwolle in De Kuip tegen FC Groningen. Thomas is fit en kan een volledige wedstrijd aan. “Ja, ik kan negentig minuten spelen”, zegt hij. Uiteindelijk verwacht de Nieuw-Zeelander een volstrekt ander duel dan vorig jaar. Destijds kreeg PEC alle ruimte om het positiespel te spelen. “Maar dat gaat nu wel anders worden. FC Groningen heeft een solide ploeg, met goede voetballers. Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar ook interessant. Ik verwacht dat één of twee goals het verschil gaan maken.”

Meer over de bekerfinale:
- Kippenvel en emotie bij laatste training PEC
- ‘Het bekergeheim van PEC? Dat is er niet’
- Dries Jans reikt bij winst KNVB Beker uit

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle, Ryan Thomas

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws