Thomas: ‘Ik ben fit, Utrecht geen probleem’

| 06-02-2018

Niemand is onmisbaar, zeggen ze. De vraag is of dat wel waar is. Dinsdagavond blijkt maar weer hoe belangrijk PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas voor zijn ploeg is. Er wordt met 3-2 gewonnen van SC Heerenveen, de ploeg die in de eerste helft van het kastje naar de muur wordt gespeeld. Mede door toedoen van Thomas. “Ach, ik ben het niet alleen”, zegt de Nieuw-Zeelander nuchter.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was slechts een dikke week van afwezigheid, maar het lijkt wel een eeuwigheid. Ryan Thomas raakte in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen AZ geblesseerd en miste daardoor dat duel en het bezoek aan koploper PSV. Wedstrijden die kansloos werden verloren en waarin duidelijk te zien was dat er vooral één iemand werd gemist: Ryan Thomas. De verbinding tussen verdediging en aanval was een stuk minder voor elkaar dan voorheen. “We misten er nog veel meer. Bram van Polen, Mussie, er waren er zo drie of vier niet. Als die er wel zijn, heb je snel meer vertrouwen. En daarnaast waren het sowieso lastige wedstrijden”, weet Thomas.

Toch doet hij zichzelf daarmee tekort, want tegen Heerenveen laat hij wederom zien hoe belangrijk hij is. Het korte draaien, de openingen, ze zijn er weer en doen SC Heerenveen wanhopen. Of, zoals Stijn Schaars het omschrijft, komen de gasten ‘in de draaimolen’. “We hadden in de eerste helft de overhand en hadden misschien wat meer moeten scoren. Maar het was een zware wedstrijd, met een hoog tempo. In de tweede helft moesten we meer verdedigen, maar uiteindelijk moet je die wedstrijd over de streep trekken. Dat hebben we gedaan”, vertelt Thomas, die direct negentig minuten maakte.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na afloop van het treffen met SC Heerenveen liet de middenvelder zich direct behandelen aan de gekwetste enkel. Hij kreeg er tijdens de wedstrijd opnieuw een tik op, waardoor koelen een verstandig idee was. Toch maakt hij zich geen zorgen voor de komende wedstrijd bij FC Utrecht en de periode daarna. Thomas: “De enkel is wat gevoelig, maar ik ben fit en voel me goed. Ik ben er ook maar een dag of tien uit geweest, dus ik ben nog steeds fit en kan gewoon negentig minuten spelen. Utrecht wordt zeker geen probleem.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Ryan Thomas, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws