Thomas Bervoets in top tien in Udenhout

| 19-09-2017

Atleet Thomas Bervoets van THOR Zwolle is zondag tijdens de start van het survivalseizoen direct in de top tien van de Middenlange Survivalrun geëindigd. In Udenhout stond traditiegetrouw een loodzware wedstrijd op het programma, waarin Bervoets als achtste over de meet kwam. Alexander van Dalfsen eindigde, ondanks een schouderblessure, als twintigste.

© Jan Burgman Fotografie

Een handjevol Thorianen trok zondag naar het zonnige Udenhout, waar er een Middenlange- en een Lange Survivalrun op het programma stonden. Op de Middenlange Survivalrun deden de meeste Zwolse atleten mee, waaronder ook Dries Kelderman. Overall werd hij negentiende, maar in de categorie 40+ was dat goed voor een derde plaats. Thomas Bervoets viel nog het meeste op. Tussen veel topatleten hield Bervoets het looptempo continu erg hoog, waardoor hij in de slotfase nog zicht had op een podiumplek. Dat bleek uiteindelijk iets te hoog gegrepen, maar door zijn achtste plaats dringt hij wel door tot de top van Nederland.

Op vrijdag was er ook nog de Hoge Laarse MudRun. Thoriaan Hugo Martijn denderde over het 6,5 kilometer lange parcours en greep uiteindelijk de overwinning. Op zaterdag waren er ook nog verschillende atleten actief in het Friese Bakkeveen. Jurrian van Dam eindigde daar als vierde, Jeroen Bolks als vijfde, Arjan Fuite als twaalfde, Robert Ruiter als zestiende en Rinke van der Meer als 21ste.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws