Thomas a Kempis wint scholencompetitie

| 27-05-2016

Het Thomas a Kempis College is winnaar geworden van de VO-scholencompetitie in de WRZV-hallen. De zaalvoetbalcompetitie werd georganiseerd door zaalvoetbalvereniging WRZV, SportService Zwolle en de KNVB en daarin bleek het TAK uiteindelijk de sterkste. Talentstad eindigde als tweede, terwijl het Carolus Clusius College de derde plaats bemachtigde.

De scholencompetitie is ontstaan uit een koppeling tussen het onderwijs, de sportvereniging, de sportbond (KNVB) en SportService Zwolle. Binnen deze competitie speelden de deelnemende scholen zeven speelrondes, waarvan leerlingen uit de onderbouw er zes afwerkten. De zevende en laatste speelronde was speciaal voor leerkrachten. De scholen speelden in elke speelronde in toernooivorm tegen elkaar, waardoor er iedere keer weer een nieuwe tussenstand ontstond. De spanning bleef tot het einde gewaarborgd, maar uiteindelijk ging het Thomas a Kempis College met de kampioensbeker aan de haal. Talentstad eindigde op drie punten van de kampioen, terwijl het Carolus Clusius College zeven punten moest toegeven. De Groene Welle, de nummer vier, verzamelde tien punten minder.

Na het succes van dit jaar komt er ook volgend jaar weer een scholencompetitie voor het voortgezet onderwijs. “Wat een succes, al die 12- tot en met 14-jarigen die kennis maakten met de WRZV-hallen en zaalvoetbal. Ook de vrijwilligers van de vereniging hebben genoten en gaan zich ook volgend schooljaar weer inzetten”, meldt WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom. Koen Tip van SportService Zwolle is eveneens zeer te spreken over de competitie. “Het is geweldig dat we, middels zaalvoetbal, een samenwerking met het onderwijs tot stand hebben kunnen brengen. Tevreden maken wij ons op voor een nieuw schooljaar.”

Voetbal, SportService Zwolle, KNVB, WRZV-hallen, Thomas a Kempis College, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws