Thomas a Kempis start nieuwe sportklassen

| 20-02-2013

Het Thomas a Kempis College (TAK) start vanaf het schooljaar 2013-2014 met een aantal nieuwe sportklassen. Naast een nieuwe skeeler- en wielrenklas begint het TAK met een dansklas, wordt er een turnklas aan de acrogymklas toegevoegd en worden er mogelijkheden bekeken voor het starten van een korfbalklas.

Vanaf het schooljaar 2013-2014 start het Thomas a Kempis College onder andere met een skeeler-en wielrenklas. “Leerlingen die het leuk vinden om te skeeleren en te wielrennen kunnen zich inschrijven voor deze nieuwe sportklas. We hebben voor deze klas een samenwerking met verschillende verenigingen in de omgeving, zoals schaatsvereniging Stokvisdennen in Dalfsen en Hanzerenners Zwolle”, laat Bas Waaijer van TAK weten. Het Thomas a Kempis College gelooft er in dat leerlingen betere schoolprestaties leveren als ze dingen doen die ze heel leuk vinden. “De nieuwe sportklassen voorzien in meerdere behoeften. Leerlingen kunnen werken aan hun individuele ontwikkeling. Daarnaast gaat het niveau van de jeugd van lokale en regionale verenigingen automatisch omhoog, want de talenten blijven sporten bij hun eigen vereniging.”

Het Thomas a Kempis College heeft in samenwerking met het Centre for Sports & Education in Zwolle speciale klassen voor diverse sporten. Deze klassen zijn bedoeld voor talentvolle sporters. Behalve de nieuwe klassen zijn er op dit moment al groepen op het gebied van voetbal, hockey, tennis, basketbal, volleybal, waterpolo en zwemmen. “Voor de trainingen van de leerlingen wordt steeds de samenwerking gezocht met ervaren organisaties en verenigingen, met trainers die de leerlingen op professioneel niveau kunnen trainen”, aldus de school. “De nieuwe groepen passen bij het beleid van de school om niet alleen breedtesport, maar ook topsportmogelijkheden aan te bieden aan de leerlingen. We zijn niet voor niets uitgeroepen tot sportiefste school van Nederland in het voortgezet onderwijs.”

Thomas a Kempis College

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws